Nu händer det grejer!

Fint väder och karlar i arbete.
Mellansonen är här och hjälper till med jobbet i växthuset.
 
Här om dagen bar vi över alla hönsen till deras vanliga hus.
Vilket inte alls var så lått som det låter.
De var inte alls så trötta nu som de var förra gången vi flyttade dem, eftersom det är ljust så länge.
Vi fick i alla fall över de flesta första kvällen.
 
Två knasiga tuppar fick vara kvar i växthuset en dag till. De var så yriga att vi blev tvungna att fånga dem med håv till slut. Men nu är det fritt från höns där inne och fullt med spadar, jord och bräder istället.
Det kommer att bli toppen :)
 
 
Vi har adopterat en stackars mobbad höna. Hon bodde hos Sanna men blev hackad av den övriga flocken.
Nu får hon gå ensam och läka sen får vi se om hon ska bo med den stora flocken eller om hon ska få bli början på en egen, lite mindre flock. Vi har ju fyra tuppar så en av dem kan få flytta över dit i så fall. Kanske vi kan skaffa två-tre hönor till så blir det ett litet gäng. Vi funderar på det medan den lilla hönan får läka.
 
Broccoli, blomkål och purjolök har fått flytta ut i lilla växthuset. Purjolöken mådde inte bra inne, nästa år ska jag inte så den så tidigt. Förra året sådde jag den ganska sent och fick jättefina purjolökar i höstas. Så läste jag att man skulle så dem tidigare och tänkte att jag skulle prova det. Vi får väl se hur det går, just nu ser de rätt eländiga ut men de kan ju bli tokfina till hösten ändå. Broccolin och blomkålen ser i alla fall väldigt fina ut :)
 
Vi har pysslat med bina idag, sambon och jag. Det var hög tid, i ena kupan var de väldigt trångbodda och det var massor av drönarlarver. Färdiga drönare också för den delen. De larver vi skar ut slängde vi in till hönsen. Mums för dem. Ny låda med tomma ramar till båda kuporna, även om det i den ena fanns rätt mycket plats kvar. Det var i alla fall full fart på dem :)
 
Palsternackona jag sådde i höstas tittar upp
 
 
 
 
 

Kommentera här: