"Jag har inte tid"

Tycks vara en allmänt accepterad ursäkt i våra dagar. Jag tycker att det är dumt. Att inte ha tid betyder egentligen att man inte prioriterar just det man påstår sig inte ha tid med...
 
"Att vara medveten är att vara mogen och ta ansvar för varje enskilt val man gör i livet. När man väljer något, väljer man bort något annat. Och det priset måste man betala."
                                                                                      Gitte Jörgensen
 
"Det är helt enkelt omoget att gnälla över att man inte har tid med sina barn om man valt ett arbete som kräver att man jobbar 45 timmar i veckan. Det är omoget att gnälla över brist på livsenergi om man bälgar i sig kaffe, röker som en borstbindare eller äter choklad till lunch. Och att påstå att man aldrig har tid är direkt löjligt om man leker grönsak i timmar framför tv:n varje kväll. Faktum är att svenska folket tillbringar i snitt 25 hela dygn framför tv:n varje år - på den tiden skulle man hinna med en hel del annat om man verkligen ville."
                                                                                      Giséla Linde i "Lev enklare"
 
Något att fundera på...
 

Kommentarer:

1 Marie:

skriven

Och?

Det där sista citatet av Gisela tycker jag bara verkar drygt och ovidkommande.

Att inte ha tid säger man för att man prioriterat annat eller för att man inte vill det som andra vill. Inget konstigt med det.



Svar: Men Marie det är ju precis det de menar båda två. Man väljer själv vad som är viktigt och man ska göra sina val medvetet. Gnäller man över sin tidsbrist så har man kanske valt fel helt enkelt, eller inte funderar tillräckligt mycket över vad man egentligen vill...
Petra

2 Marie:

skriven

Nej, jag uppfattar inte det där citatet från Gisela på det viset.

Jag tolkar den texten annorlunda helt enkelt.


Svar: Kan ju bli lite knasigt också när det tas ur sitt sammanhang, det står mycket mer i boken. Men man uppfattar ju så klart saker olika också :)
Petra

Kommentera här: