Knäckcermoni :)
Att koka knäck är en fridfull sysselsättning som det passar ypperligt att dricka te till.
Recept på ekologisk knäck:
En klick KRAV-märkt smör
Låt smöret smälta innan du häller i resten.
3 dl ekologisk grädde
3 dl ekologisk sirap
3 dl KRAV-odlat socker
Koka ihop samtidigt som du njuter av att det snart är jul och att det luktar gott :)
Kom ihåg att röra i mellanåt!
När det börjar mörkna är det snart klart. Häll kallt vatten i en skål och ringla lite knäck i vattnet. Provsmaka och när du tycker att knäcken är lagomt seg häller du upp den i knäckformar. När den är lagom varierar ju från person till person, jag vill att knäcken ska vara rätt mjuk och seg medan en del vill ha den hårdare. Sen blir det så här trevligt :)
Jag vet att det går att koka knäck i micron och att "det är så lämpligt" och att man kan anväda termometer för att se när den är färdig. Men för mig skulle det ta bort det mysiga i att göra knäck. Det behöver inte vara lämpligt och exakt. Det viktiga för mig är att det är trevligt :)