Squashsoppa på Blue Hubbard

Men äntligen blev det av.
Den har varit en fin prydnad i köket ända sen i höstas men nu har den förvandlats till mat :)
 
 
Skalet var hårt men det luktade underbart när jag delade på den.
 
 
Skrapade ur "trådarna" och tog reda på kärnorna.
 
 
 
Ska få torka och sen användas till utsäde.
 
Skar i tärningar, vi använde ungefär en tredjedel till soppan vi gjorde.
 
 
 
Den blev väldigt mumsig. Här kommer receptet.
 
Squashsoppa med Curry
 
500g sommar- eller vintersquash (det här är en vintersquash)
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 1/4 dl grädde
olja eller smör till fräsningen
 
Tärna sqashen och hacka löken. Fräs dem tillsammans med den pressade eller hackade vitlöken. På med curry (kan med fördel dubbleras). Rör om och låt det fräsa tills löken och squashen är mjuka. Häll på vatten och lägg i buljongen. Kokas 5-10 minuter, tillsätt sedan grädden. Låt det koka upp. Klart.
 
Vintersquashen och vitlöken var av egen odling. Känns bra och roligt. Den gula löken var köpt. Den vi odlat tog slut fort, måste utöka odlingen av lök rejält. Vitlöken har räckt fram till nu, vilket är bra med tanke på hur lite jag satte tills ifjol. Satte betydligt mer i höstas så den kommer förhoppningsvis att räcka längre. Men sånt är svårt att veta. Vi använder betydligt mer av de grödor som är från egen odling än de vi måste köpa. Vi åt till exempel betydligt mer potatis än vanligt när vi hade egenodlad.
 
Måste odla många fler plantor av Blue Hubbard till sommaren. Fantastisk grönsak. Otroligt rolig (och enkel) att odla, stora fina frukter som håller jättelänge liggande framme i rumstemperatur, GOD.
 
Kan det bli bättre?
 
 

Kommentarer:

1 Sanna:

skriven

Har god lust att testa att odla denna sort också..du säljer inga frön? ;)

Kram
Sanna

Svar: Jo, det kommer frön på den. Jag har massor :)Kram
Petra

Kommentera här: