Våga vägra gräsklippning!

Tänk om...

alla svenska villaägare gör om halva tomten - från välklippt gräsmatta till vild blomsteräng. Då skulle vi

  • minska koldioxidutsläppen från gräsklippningen med över 17 000 ton per år.
  • få 5 timmar om året över för att ligga i hängmattan.
  • få fler fjärliar och bin i våra trädgårdar.

Urklipp från Naturskyddsföreningens sida :)

Kommentarer:

1 Markus:

skriven

Och gör en stor del av gräsmattan till odlingar och en del av blomsterängen till perenn odling. Då skulle vi minska utsläppen ytterligare :)

Svar: Absolut :) Vi jobbar på det, odling och äng. Vissa har väldiga problem med att vi inte klipper gräsmattan (svärmor till exempel) men jag tycker att det är finare med blommor än med en platt tråkig gräsmatta :)
Petra

2 Marie:

skriven

Jag klipper mitt gräs för att jag ska se om herr och fru orm är å hälsar på. Jag vill inte bli överraskad av ormar i gräset helt enkelt. Nä gräset ska hållas kort runt huset sen om det ger väldigt mycket utsläpp struntar jag faktiskt i - sån är jag. Tar hellre utsläpp och kan vistas ute än tvärtom.... så är det att leva med en fobi

Svar: Jag vet ju att du har en bra anledning till att klippa gräsmattan Marie och förstår varför du gör det. Men för egen del så tycker jag att det är onödigt jobb... Och vad utsläppen beträffar så går det ju att klippa gräset med en eldriven gräsklippare till exempel, eller en handjagare - en sån har jag som jag använde förr när jag faktiskt klippte gräset - väldigt bra vardagsmotion ;)
Petra

3 anneli:

skriven

Du glömde fler fästingar ;)

4 anneli:

skriven

Du glömde fler fästingar ;)

Svar: Äsch! De ska ju också leva ;)
Petra

5 Marie :

skriven

Har handjagare med använder den inte å jag tänker inte köpa en eldriven för en sommar till. Nej här används bensin. Trots utsläpp.

Skulle jag gå med handjagaren så skulle väl klippningen ta 5-6 timmar eller nåt eftersom klippningen med bensindriven tar 2 timmar nu när jag tvingats gå tillbaka till gamla å något smalare klipparen.
Orkar inte mer än 2 timmar. Å framför allt - vill inte heller.

Kommentera här: