0 Läs mer >>
Jag saknar:
Ekologiskt smör (Milko)
Miljömärkt tvål; refillförpackning
KRAV-märkt, svenskodlad potatis
Fler sorter av Milkos ostar
Ekologisk, svensk kyckling (en riktig utmaning)
Grönsaker och frukt: mera närodlat eller i alla fall svenskt, mera KRAV
Miljömärkt schampo för vuxna (har för barn)
Ekologisk smörgåsmat (ex skinka)
ICAś frysta svampmix
Ekologiskt lös-te (finns Twinnings?)
Fler sorter ekologiska kakor
Bröd från Alfta bageri (har ibland)
Svenksa OCH ekologiska tomater, just nu måste jag välja.

Kanske jag kommer på något mer innan jag lämnar den imorgon men nu ska jag sova...

Listan till ICA

0 Läs mer >>
Kanonväder idag :D Vi har haft en väldigt lat och mysig dag. Gick iväg och åt pizza med barnen (Niklas, Tomas, Pelle, Saga, Enja och Niklas kompis Viktor) för ingen hade lust att laga mat. Gäller att passa på nu, i Augusti blir det inget sånt för då ska vi inte köpa något onödigt alls. Något mer onödigt än pizza blir det knappast.... I alla fall så kom Micke och hälsade på en sväng så han var också med ut och åt. Kul att han hälsade på till slut :)

Sen blev det bad i Öjeparken med tjejerna. Trevligt och aldeles lagom för dem. Imorgon tänker vi packa matsäck och åka till badstranden, ser fram emot det!

Ja, just det. Jag var ju på ICA också (ovanligt...) Där efterlyste jag ekologisk smörgåsmat (typ skinka) och lyckades få prata med en mycket trevlig person som sa att hon skulle ta upp det på måndag, antar att de har nåt möte då. Hon blev faktiskt glad när jag sa att jag hade en hel lista med saker jag saknar och bad mig komma in med den imorgon. Så nu måste jag skriva ner allt, eftersom den bara finns i mitt huvud....ska bli kul att se om det händer något sen då.

Solig lördag

3 Läs mer >>
Skönt att det är fredag imorgon, jag är så trött...
Idag efter jobbet gick jag och Tomas till Skoaffärn (ja, den heter faktiskt så) Han behövde verkligen skor för ett par med hål i känns inte tillräckligt :) Nu har han två nya par så han kan variera sig. Jag hittade ett par väldigt söta, blommiga tygskor som jag inte köpte... Det var lite svårt att låta bli men tygskor, som dessutom är vita, håller inte alls länge. De går sönder eller blir fula bums. Istället köpte jag ett par ecco, modell promenadsko/tennissko. De kommer att hålla i MINST fyra år. Och de var röda :D

Häromdagen såg jag en grej som gjorde mig glad. Jag satt på uteplatsen och såg en kvinna gå förbi med en skrinda full med matkassar :) Det är så trevligt att se, vi blir fler och fler som väljer bort bilåkandet. Trots att man ska handla mycket så måste man inte ta bilen, det går att lösa på andra sätt som inte alls är jobbiga. Själv har jag köpt en pensionärskärra som jag hädanefter ska släpa hem mjölken i. Det blir ju några liter, särskilt den veckan som Pelle är hemma...

Men visst borde det väl finnas svensk gurka att köpa nu? På ICA här i byn fanns idag bara gurka från Holland så det blev ingen... Irriterande! Dessutom funderar jag på hur i hela h-vete det kan löna sig att frakta sockerärt från zimbabwe? Det går ju jätte bra att odla sådana här. Jag väntar på mina, fröna kom ju i jorden lite sent i år eftersom vi flyttade i maj men de blommar nu i alla fall :D

Skor, gurka och socke...

2 Läs mer >>
Jobbat som vanligt....

Kvällen tillbringades i Bergvik på betonggjutarkurs hos Hanna Zetterlund.
Fantasktiskt roligt och jättetrevligt :)
Vi var ett gäng glada damer som under Hannas ledning lärde oss gjuta allehande former i betong.Blir nog fler alster här hemma så småningom :)

Betongmåndag

0 Läs mer >>
Började dagen med att städa i hallen, stog mycket skrot där... Kom då på att jag skulle ha en stol i ett hörn, letade reda på en (vi har ju en del prylar som med lite uppfräschning blir fina igen)....så nu ska den slipas och målas. Tur att jag har en halv hink med vit linoljefärg kvar eftersom jag varje dag hittar "nya" saker som ska målas :)

Cyklade upp på borgen för att våra flickor hade ritat och slagit in post till en kompis. De var mycket nöjda med att få lägga breven i postlådan och de gillar skarpt att cykla, lätt när man åker bakpå ;) Senare på kvällen tog vi en promenad till Kägelholmen och fikade med Pärs syster Marie och hennes Johanna. Mycket trevligt :)

Korgen är i alla fall färdigmålad, jag ska dekorera den på nåt sätt sen men vi behöver funktionen så den får åka upp på väggen i befintligt skick, i hopp om att det blir av senare...Imorgon är det måndag och jobb igen, känner att jag inte alls vill jobba heltid....80% skulle vara mera lagom tror jag....måste räkna på det....

En mycket trevlig sön...

0 Läs mer >>
Jag blev så glad av en insändare jag läste i Ljusnan idag :) En kvinna som upprördes över att det inte fanns svenska grönsaker att köpa i affären så här års. Hon skriver ungefär det jag brukar tänka.

http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.3736713-beresta-gronsaker
Men problemet är ju att vi konsumenter tittat för mycket på priset och för lite på kvalitet och ursprung när vi handlat, därför är det inte längre lönsamt för svenska bönder att odla grönsaker. Tack och lov så verkar trenden äntligen vända, fler och fler tänker i samma banor och tillsammans kan vi konsumenter påverka allt! Konsumentmakten är stor :)

En själsfrände :)

0 Läs mer >>
Det är lika med köttet som med bananerna som med kaffet.... Undrar egentligen hur många människor som dör varje dag för att vi ska kunna köpa billig mat?!  Det var många år sedan jag uteslöt konventionellt odlat kaffe ur mitt kök, eftersom bekämpningsmedlen som används på plantagen gör arbetarna sjuka. Sedan följde rapporterna om bananerna, bekämpningsmedlen som används på plantagen gör arbetarna sjuka. Det sojabaserade foder som även våra svenska djur matas med kommer från fattiga länder där bekämpningsmedlen som används på plantagen gör arbetarna sjuka..... Anas ett mönster? Bekämpningsmedelen som används vid odling av sojabönor är totalförbjudna i hela Europa, de anses för farliga för både människor och miljö. Men i andra delar av världen, främst då naturligtvis i de fattiga länderna, används de urskiljningslöst.
Enligt mitt samvete är det fel att de ska dö en för tidig död för att jag ska kunna äta billig mat, därför lovar jag nu, dyrt och heligt, att jag aldrig mer ska köpa kött som inte är BÅDE KRAV-märkt och svenskt. Förr har jag köpt "vanligt" svenskt kött i en naiv tro på att de djuren var uppfödda på svenskt foder. Hur dum är jag egentligen?
Jaha, så var det tomaterna då.... Jag har ju glatt köpt ekologiska tomater på ICA och inte tänkt så mycket mer på det. Men efter ett reportage på radion idag så kollade jag ursprungslandet på I love eco-tomaterna....Holland. Suck! Nu måste jag alltså välja om jag ska köpa ekologiska eller svenskodlade. Idag valde jag de svenska, det kändes mest rätt eller minst fel om man så vill. Nästa gång jag går dit ska jag fråga om det inte finns tomater som är både KRAV- och SVENSKODLADE som de kan ta hem.

Kött och tomater...

0 Läs mer >>
I samband med plast-saneringen av vårt kök skulle vi idag åka till Erikshjälpen och köpa stora glasskålar... Vi handlade för 412 kronor men gissa om vi kom hem med en endaste glasskål?

- Nä, just det. Men väl en i porslin och en massa andra saker förstås :)
De här två fulingarna ska få nytt liv och förhoppningsvis bli riktigt snygga, brickan är jag säker på men korgen blir en utmaning.... Har en del idéer som jag ska prova och Allbäcks linoljefärg gör underverk med det mesta :)
Vidare blev det två hiskeligt fula lampskärmar som jag ska försöka få användbara med hjälp av nåt tyg, har ju en drös som ligger i skåpet så något borde väl passa - ska ha dem i sovrummet till sänglamporna som just nu är skärmlösa och därför även charmlösa. Hittade också tre garnnystan (två lila och ett gult) som jag tänker sticka dockkläder av. Funderar lite på det där, kan man räkna det som återbruk när man köper garnnystan på loppis? Jag menar de är ju faktiskt inte använda förut...
Pär köpte också något som gjorde honom glad, högtalare till källaren. Vilket jag också uppskattar, kanske det kan få vara tyst i köket ibland ;)

Erikshjälpen har öppe...