0 Läs mer >>
Min telefon krånglar och har gjort så en längre tid. Det började med att den stängde av sig själv och tappade bort alla kontakter. Så höll den på ett tag. Som tur var så hade jag mina kontakter sparade på sim-kortet så det löste sig ju bra ändå, även om det är lite irriterande att behöva kopiera dem titt som tätt. Sen började den radera alla sms. Senare hittade inte mediaspelaren musiken trots att filerna fanns där så påstod den att de inte fanns. Små fel som kommer tillbaka då och då, mellan varven funkar den hur bra som helst - kan gå veckor ibland.

Nu har jag gjort en återställning eftersom den fick totalspunk i fredags och påstod att telefonminnet var fullt (fast det inte var det) och den vägrade skicka sms. Så nu funkar den bra igen, en stund i alla fall. Hittar till och med musiken. Det är irriterande när det strular hela tiden men jag tänker inte köpa en ny. Den är inte trasig, bara bråkig. Vill inte ha nån ny telefon! Vägrar vilt!

Våga vägra!

1 Läs mer >>
Man sparar mera energi på apparater man inte har än på de energisnåla alternativen.

Apparater...

2 Läs mer >>
Jag har några novemberkaktusar. Eller egentligen rätt många faktiskt. Alla utom en bär på minnen av personer eller tidpunkter i mitt liv. De flesta kommer från skott som jag fått av vänner och släktingar. En gul som jag fick av en vän för så där 10-15 år sen, henne umgås jag tyvärr inte med längre men varje gång den blommar tänker jag på henne och många av de minnen vi delar kommer tillbaka. En rosa fick jag av mina pojkars pappa en gång när pojkarna var små, när dem blommar minns jag mycket av den tiden. Två röda har jag rätt nyligen fått av min mamma och att tänka på mamma är ju alltid bra. En vit som jag fick i en julgrupp av pappa och hans fru för några år sedan. Den som betyder mest, eller de för jag har två, är de som var skott ur mormors jättestora kaktus - de är fullla av minnen sen jag var liten och när mormor tog med oss upp på övervåningen och visade hur många blommor hennes hade. Blomskott är en väldigt bra sak att ge varandra, de kostar inget och skänker glädje under många kommande år, även sen givaren inte längre finns i våra liv...
 
   

Återkommande glädje

0 Läs mer >>
Saldo från föregående vecka -34
 
Sålde tre saker på loppisen -3
 
Köpte garnnystan (verkar ha blivit en allvarlig åkomma detta) +5
 
Nytt saldo -32
 

IN/UT v 46

1 Läs mer >>
När man är hemma med ett sjukt barn som inte är särskilt sjukt, utan egenligen bara smittsam, så får man en hel del gjort... Har blivit en stor "flugsvampsmössa" till den kära Krimskramsans burk idag :)
 
 
Så har jag satt ihop delarna till en virkad häst, den blev faktiskt riktigt söt :)
 
 
 
Så har jag så klart hunnit med en massa vanligt jox också. Eldat, handlat, lagat mat, tagit hand om barn, skrattat, fikat, haft främmande, kramats, läst, lagat ett par byxor, tagit reda på tvätt och nu ska vi ta en promenad innan det blir sovdags.
 
Hoppas ni också haft en bra dag :)

Hemma med sjukt barn

0 Läs mer >>
Min stackars gamla biokolsburk har verkligen gjort sitt...
 
 
....STORT hål i botten...
 
Så jag tog en ny burk som var lite bucklig och sned, gjorde en ny och fyllde den med bös från golvet i vedkällaren. Ha ha, andra har vinkällare - här har vi vedkällare :)
 
 
Sen in med den på glöden i kaminen
 
 
Nästa dag ser burken ut så här...
 
 
...och innehållet så här
 
 
Jag spred ut det i en av mina pallkragar, blir fint för växterna nästa sommar :)
 
Jag har tidigare skrivit om biokol här,ifall du vill veta mera :)

Dags för biokol igen

0 Läs mer >>
Saldo från föregående vecka -31
 
Köpte en klänning och ett par leggings från Blingo. +2
 
Sålde 5 saker på loppisen. -5
 
Nytt saldo -34
 
 

IN/UT v 45

2 Läs mer >>
Började helgen med att ligga kvar i sängen och lyssna på flickorna när de lekte. Sen blev det en lugn frukost i favoritfotöljen med en bok. Har lagat några byxor åt Pär, vissa för andra gången. Jeans går gärna sönder igen när de väl har börjat... Men nu håller de ett tag till.
 
Eftersom hela familjen, alltså alla barn :), är hemma så har det blivit ganska mycket kökstjänstgöring. Taco i fredags, potatisgratäng och veg. snitsel igår samt äppelpaj. Idag kanske det blir rester men det har jag inte riktigt bestämt än. Städade i alla fall köket igår, det behövdes. Av någon underlig anledning blir det alltid väldigt rörigt i köket när barnen inte är hemma, man tycker det borde vara tvärtom men icke....
 
Jag har fyllt på fågelmaten igen också, de hade ätit slut på talgbollarna. Så nu hänger det nya sådana där åt alla talgoxar och blåmesar :) Vi har fler arter här också men det är så klart flest talgoxar och blåmesar. Det är ganska varmt nu, och fuktigt. Tråkigt väder tycker jag men hönsen uppskattar värmen och är ute och sprättar dagen lång. De var inte så glada förut i veckan när det var åtta grader kallt. De vita hönsen har ruggat klart och fjäderdräkten börjar hämta sig lite grand. De har verkligen sett eländiga ut ett tag, de som inte är så vackra ens i vanliga fall de små liven. 
 
Just det, jag har ju inte berättat att stor-tuppen har flyttat till min syster i Trönö nu.
 
 
En sista bild före flytten. Han är en mycket vacker tupp.
 
Vi skjutsade dit honom förra veckan när vi var lediga. Så nu har han åtta nya fruar att passa upp på. Det trivs han nog bra med :) 
 
 
I utbyte mot tuppen fick vi en stor burk med torkad svamp. Mycket bra byte tycker jag.
 
 
 

Skönt med helg

1 Läs mer >>
Saldo från föregående vecka -28.
 
Köpte tre garnnystan till virkningen +3.
 
Köpte en begangnad garnvinda. +1
 
Sonen har slagit sönder tre glas och en tallrik (drummel). -4
 
Sålde tre saker på loppisen. -3
 
Nytt saldo -31
 
 
 
 

IN/UT v 44

1 Läs mer >>
Inspirerad av julkänslor har jag nu virkat nya mössor till mina glasburkar...
 
 
Tack till Krimskramsan för den strålande idéen :)

Nya mössor