0 Läs mer >>
Saldo från föregående vecka +3.
 
Stickade tossor av restgarn som jag skickade till mina syskonbarn Nathali och Julian -2.
Garnet köpte jag på Erikshjälpen för ett tag sen.
 
Sålde två saker på loppisen -2.
Jag sålde tre leksaker där också men de var ju inte mina så de räknar jag inte här.
 
Nytt saldo -1
 
 

IN/UT v 8

2 Läs mer >>
 
Jaha....
Jag köper vanligtvis ALLTID ekologisk mjölk. Men nu har jag ett dilemma här. På Konsum har de nu mjölk från Grådömejeri, som påstår sig vara ett lite mejeri i Dalarna. Jag gillar småskaligt och vill gärna gynna det. Min fundering blir här:
Ska jag fortsätta köpa KRAV-mjölk från COOP eller Arla som jag brukar?
Eller
Ska jag köpa den mer lokalproducerade mjölken från Grådö?
Finns inte ekologisk och har den där fåniga plast-öppningen som jag tycker är fullständigt onödig...

Dagens dilemma...

0 Läs mer >>
Blidväder i februari, vad göra med vårkänslorna då....?
Jag plockar fram mina stackars glömda pelargoner som stått på undantag i ett kyligt rum på övervåningen. De ser verkligen usla och eländiga ut.
 
Vattnar på dem lite och plockar bort allt skräp (som blir fint kolrikt material till komposten) och om någon vecka, när de vaknat lite, ska jag sätta om dem och ansa dem. Sen blir de snart vackra igen :)

Vårkänslor?

0 Läs mer >>
 
Fick frön med posten som jag varken beställt eller betalat för :) Det blev jag verkligen glad för. Ser fram emot sommaren när jag får så dem och se dem växa. Förhoppningsvis blir det lite att äta också ;)
Tack Stefan.

Glad överraskning i b...

0 Läs mer >>
Jag har nyss läst ut Gunnel Carlson:s "Min gröna passion".
"Jag har en lurvig trädgård. Och jag gillar det. Men ibland så där strax efter midsommar går det överstyr..."
 
Jag gillade verkligen den boken, hon har en skön inställning till sin trädgård :) Den är inte så där förmanande som många trädgårdsböcker kan vara, där man uppmanas att planera i all oändlighet. Hon erkänner villigt att hennes trädgård är full av impuls-köpta växter och att många hamnat där de står av en ren slump. Planering av växtinköp kan nog vara viktigt om man har en liten trädgård där man inte får plats med så mycket. Men i en stor trädgård gör det inte så mycket om man kastar in lite impulser här och där, jag tror det blir mera själ i min trädgård om jag impulsar lite. En av de få områden där jag är impulsiv är just vad gäller inköp av frön och växter, annars kan jag fundera i alla oändlighet innan jag gör eller köper något. Hon poängterar också glädjen med odlandet och att besprutning är för latmaskar. Kort sagt jag älskar hennes inställning :D
 
Helt klart en läsvärd bok med många fina, inspirerande bilder.

Min gröna inspiration

2 Läs mer >>
Jag vet inte om ni kommer ihåg det programmet som Lasse Brandeby (som Kurt Olsson) hade för bra länge sen. Det hette i alla fall Fådda blommor och det är väl ungefär det enda jag minns av det, eftersom jag tycker att uttrycket är finurligt. Annars var jag aldrig särskilt förtjust i Kurt Olsson.
 
Men appropå uttrycket "Fådda blommor"...
 
Som jag har skrivit förr så finns det väldigt mycket minnen i mina krukväxter :) Det här är de som står på mitt köksbord för tillfället.
Den krusiga ampelliljan är ett skott från ett skott som jag fick av Sagas farmor för ganska många år sen, blomsterlönnen fick jag av mamma för några veckor sen och den röda klöver-blomman har jag fått av Pärs mamma. Jag glömmer ofta vem jag har fått vad av när det gäller saker men ger någon mig en blomma så glömmer jag aldrig vem jag fick just den blomman av :)
 
Det är roligare att få skott av någons blomma, än att få en blomma som någon köpt (även om det naturligtvis ockdå är kul). Dels så innehåller ett skott mer av personen i fråga och så är det betydligt miljövänligare än att köpa blommor som drivits upp i växthus och som dessutom har transporterats hit och dit. En annan rolig grej med skott är att man får följa blommans utveckling längre, från lite till stor så att säga. Blommor man köper är ju redan färdig, vilket väl egentligen förtar lite av odlarglädjen...
Fram för mer delning av blommor och skott! ;)

Fådda blommor

1 Läs mer >>
Visst är det något speciellt med att få paket med posten?
Även om man själv både beställt och betalat så blir man glad av det.
Särskilt när det kommer med ett så här härligt innehåll :)
Ekologiskt Sencha (grönt te) från e-tea :) Väldigt gott.

Rolig post :)

0 Läs mer >>
Saldo från föregående vecka +3.
 
Har inte hänt något den här veckan heller så vi tuggar på med +3.
 
Det är väl egentligen positivt, även om det skulle kännas bättre med ett minus-saldo.

IN/UT v7.

1 Läs mer >>
Idag har jag varit till Trönö och gratulerat systersonen som fyller år :) Känns på något sätt som att Trönö egentligen är min plats på jorden, kanske flyttar dit när jag blir pensionär ;)
 
Men i alla fall har jag hunnit med lite annat också, sått lite frön till exempel. Chilin som jag satte för ett tag sen vill ju inte gro så bra så jag har köpt nya frön av en av sorterna, "De Cayenne". Eftersom inget av de fröna grodde.
"Hungarian Yellow Wax Hot" var det en som grodde av och "Sweet Banana" blir det några plantor av verkar det som :) Jag har även sått Aubergin idag "Udumalapet" och "Black Beauty", de hade jag ifjol också men det blev inte mycket av dem. Tänkte försöka igen i år för det blev ju inte mycket av någonting ifjol, utom sallad - den växte tokbra hela sommaren. Kronärtskocka är väl kanske överkurs på mina breddgrader men det är kul att prova så jag har sått några sådana också. Jag tror inte att de som jag satte förra året har klarat vintern...
 
 
Jag fick förresten rätt bra med chili i somras, vi har fortfarande kvar en del torkad trots att vi använder chili rätt mycket. Sen gör jag ett litet test också :) Jag har tagit frö av en ekologisk paprika som vi köpt på ICA, sådde några så får vi se om det blir något av dem, mest för att det är roligt...
 
   
 
Nu står den nya sådden i fönstret bredvid den gamla, snart är det dags för nästa. Kul när det drar igång "på riktigt" och jag får så tomater, gurka och zucchini :)

Lite sådd idag igen :...

2 Läs mer >>
Här om kvällen gjorde jag något roligt.

 
Prinsessbakelsen var oväntat rolig att knåpa ihop. Det fina fatet har jag ärvt efter mormor, skålen som marängernra i är också efter henne.

Kul pyssel :)

0 Läs mer >>
Jag sådde ju chili och paprika för ett tag sen....
 
   
 
Fröna ganska gamla och det går verkligen trögt med groningen men det kommer ju några i alla fall.
 
 
Jag väntar och hoppas ett tag till, kanske det kommer flera. Det kan vara värt att testa att så gamla frön istället för att köpa nya, oftast är det åtminstone något som gror :)
 
Men vill du vara säker på att få ett bra resultat är det förstårs inte att rekommendera...

Det gror LITE i alla ...

1 Läs mer >>
Jag sitter och funderar på vilka fröer jag ska beställa....
Det blir troligen från Runåberg i år och jag har en lista på vad som saknas. Men det är ju så roligt att fundera :)
Rotar runt lite bland bilder från föregående år för att få lite känsla.
 
 
Kan inte låta bli att längta till våren när man ser jordgubbsblom och förgätmigej, kanske den vackraste kombination man kan tänka sig...
 
Så lite godsaker :)
 
 
 
 
Jag är evigt tacksam för att jag har en trädgård :)
 
 

Inspiration från mig ...