Nya äggläggare

Nu har kycklingarna som föddes i Augusti börjat värpa. I alla fall en av dem :)  Det blev ju tyvärr bara två höns av åtta kycklingar då men de är väldigt fina. En gråbrun och en helvit, dvärghöns är de.
 
 
Så här söta var gänget första gången de var ute.
 
Tuppkycklingarna måste vi slakta och äta upp. Det känns ganska tungt för en blödig person som mig men att ha åtta tuppar är inget alternativ. De tre vuxna får räcka.
 
Vi nio höns så äggproduktionen räcker mer än väl till oss just nu. Säljer till och med något paket till vänner då och då. Men med tanke på att de har viloperioder under vilka de inte värper så känns det klokt att skaffa några till. Agda börjar säkert ruva igen framåt våren :)
 

Kommentarer:

1 Marie:

skriven

Så där var det för brorsan oxå när han hade höns.... de flesta kycklingarna blev tuppar men smakade gott å käka upp. Den andra brorsan fick åka dit å nacka hönsen eftersom den andra inte kunde när han sett dem gå där och picka :)

Svar: I första kullen var tre av fem hönor så då hade vi tur :) Pär ska slakta nästa helg.... Antar att man vänjer sig så småningom men det känns jobbigt.
Petra

Kommentera här: