Köttskatt?

Vår överdrivna köttkonsumtion påverkar klimatet negativt.
Det är dåligt för hälsan att äta för mycket kött.
Köttproduktionen bidrar till algblommning och fiskdöd.
 
Vi behöver alltså äta en mindre mängd kött.
(Med vi menar jag oss bortskämda västerlänningar)
Vad är en bra väg att gå för att uppnå detta?
Är köttskatt ett steg i rätt riktning?
 
Det handlar ju inte bara om mängden kött vi konsumerar.
Det handlar också om vilken typ att kött vi väljer.
Naturbeteskött, industriuppfödda nötkreatur eller frigående grisar?
Kyckling?
KRAV-märkt, svenskt eller så billigt som möjligt?
Vad väljer du?
 
Oavsett vilket så måste ändå mängden minska.
En köttskatt som tar hänsyn till ursprung, djurrätt och uppfödningssätt skulle kunna vara ett steg på vägen.
Men om det skulle bli en skatt som bara beskattar kött, oavsett detta, så riskerar den att få folk att välja billgt fulkött istället för att minska på själva intaget. 
 
Jag är kluven i frågan.
Värderingsförändringar är nog viktigare.
Jag valde den enkla vägen och blev vegetarian.
 
Mera grönt åt folket!
 

Kommentarer:

1 Maria Brook:

skriven

http://karlhulten.se/hur-farligt-ar-rott-kott-en-kritisk-granskning-av-vinklad-forskning-och-vilseledda-medier/

http://www.svt.se/opinion/per-morberg-om-kottkonsumtion

http://www.svt.se/opinion/jorgen-andersson-om-kor

Kommentera här: